• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Trópusi rumot keresünk? Ezeket a termékeket érdemes kipróbálni!

A rumról az emberek többségének a trópusi hangulat jut az eszébe, hiszen a kalózok itala, a Karib-tenger folyékony csodája erre enged asszociálni. Kevesen tudják azonban, hogy nem minden rumot jellemez feltétlenül trópusi aromavilág!

Ezért most úgy határoztunk, hogy összegyűjtünk néhány olyan minőségi rumot, amelyek garantáltan ezt az érzetet képviselik minden egyes kortyukban, hiszen sokan azért fogyasztanak ilyen italokat, hogy néhány pillanatra ott lehessenek egy homokos tengerparton, a pálmafák árnyékában.

Teljesen mindegy, hogy erre az érzésre a legmelegebb nyári napokon vagy éppen a leghidegebb téli estéken vágyunk, a trópusi rumok minden esetben képesek elérni ezt az eredményt – akár önmagukban, akár koktélban fogyasztanánk őket.

Hogy melyek 2024-ben a legjobb rumok, amelyek képesek trópusi ízeket csalni a poharunkba? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány terméket, amelyek garantáltan kielégítik majd a kapcsolódó igényeket.

 

Plantation Grande Reserve Rum

 

Kezdjük rögtön egy biztos befutóval: a Plantation rum öt éven keresztül francia tölgyfahordókban érlelt változatával, amely egyenesen Barbados-ról érkezett, ennek megfelelően magabiztosan képes hozni azt a karibi hangulatot, ami a trópusi jelleg egyik alapja.

Mint a régióból származó valamennyi rum, úgy a Plantation Grand Reserve is cukornádmelaszra épül, és tökéletesen reprezentálja mindazt, amit egy vérbeli trópusi rumtól elvárhat az ember – méghozzá alapvetően elérhető árkategóriában, már amennyiben a minőségi párlatokra koncentrálunk.

A Plantation finomságát ugyanis elegendő csak megkóstolni ahhoz, hogy a kókuszos, karamellás és fahéjas aromák rögtön elrepítsenek minket a karibi tengerpart pálmafákkal szegélyezett közegébe, méghozzá egy kevéske banános háttér és némi szegfűszeg társaságában.

Határozottan krémes jellegű, testes és ízletes rumról van szó, amiből némi citrusos jelleg és természetesen egy csipetnyi melaszosság is árad. Nagyon kellemes aromavilág jellemzi, miközben ideális választás önmagában és koktélban egyaránt.

 

Caracas Club 8 éves Rum

 

Ha fontos a jó ár-érték arány, akkor semmiképpen se hagyjuk ki a sorból Venezuela csodáját, a 8 évig fahordóban érlelt Caracas Club rumot. Egy igazán minőségi, mindemellett pedig nagyon különleges párlat, aminek az érdekessége, hogy nem egyféle rumból állt össze.

A blendelt whiskyk mintájára ugyanis ebben az italban is többféle tiszta rumot elegyítettek a megfelelő receptúra alapján, miközben elvárás volt, hogy a bekerülő anyagok legalább 8 évig érlelődtek, noha van köztük olyan rum is, ami 10 évet töltött tölgyfahordóban.

De mégis milyen tölgyfahordóban! A Caracas Club másik különlegessége, hogy a hozzáadott párlatokat korábban amerikai whiskyt tartalmazó hordókban érlelték, ami nagyon különleges ízélményt adott a végeredménynek, ami nem véletlenül nyert ezüstérmet a World Spirits Competition eseményen.

Különlegesen trópusi aromavilágot képvisel, benne fás, vaníliás, fűszeres és diós jegyekkel, miközben ízig-vérig prémium hatások uralkodnak benne, hogy önmagában és koktélban egyaránt nagyszerűen tudjuk fogyasztani.

 

Quorhum 12 éves Rum

 

Ha trópusi rumokat keresünk, akkor nem lehet elmenni szó nélkül a Dominikai Köztársaságban készült italok mellett sem. Rengeteg nagyszerű rum érkezik onnan, amelyek közül mi most a 12 éves érlelési idővel büszkélkedő Quorhumot emelnénk ki a sorból.

Ennek az oka nemcsak a több mint egy évtizedes Solera technológiával rendelkező érlelési technikában keresendő, hanem abban is, hogy a válogatott cukornádmelaszból készült alappárlat pihentetését olyan tölgyfahordókban végezték, amelyekben korábban bourbon whiskyt tároltak.

Érlelési idejét tökéletesen alátámasztja sötét borostyán színe, ami egy telt és testes italra enged következtetni, és az első kortyok nagyon hamar alá is támasztják ezt a következtetést, hiszen egy nagyon elragadó barnacukros és fűszeres háttér mellett kínálja tulajdonságait.

A karibi és a trópusi jelleg ugyanis a Quorhum rum egyik alapja, benne fűszerességgel, mégis citrusos frissességgel, tölgyfás élményekkel, valamint olyan telt aromákkal, amelyek rögtön elárulják származását. Különösen jó választás behűtve vagy jégre töltve!

 

Presidente Marti 15 éves Rum

 

Természetesen még mindig tudjuk fokozni az élményeket. Ha rajongunk a testes, kellően érett trópusi rumokért, akkor a President Marti sem okoz majd nekünk csalódást, hiszen azon túl, hogy a karibi térség egyik gyöngyszeme, 15 éven keresztül érlelődött.

Ez azonban még nem minden, amit erről az italról tudni kell! A Jose Julian Marti Perez költő és szabadságharcos emléke előtt tisztelgő trópusi rum különlegességét ugyanis leginkább az adja, hogy a tradicionális receptúra mellett először klasszikus kubai stílusban kezdi meg életét, majd végleges ízét a Dominikai Köztársaságban nyeri el.

Ennek köszönhetően egy nagyon sokoldalú, határozottan prémium minőségű sötét rumot kóstolhat az, aki a Presidente Marti mellett dönt, amely aranysárgás árnyalata ellenére nagyon érett és telt aromákat képvisel.

Ízjegyeiben ott vannak a trópusi gyümölcsök, a karamella és a vanília, de mindemellett egy édeskés és fás jegyzet is megfigyelhető benne, így nagyon ízletes választás abban az esetben, ha önmagában szeretnénk egy finom karibi rumot fogyasztani, ami nyilván koktélban sem veszik el – éppen ellenkezőleg.

 

Relicario Ron Supremo Rum

 

Szeretnénk megismerni a trópusi rumok hőskorát? Hogy milyenek voltak az igazán klasszikus rumok? Akkor nekünk a Relicario Ron Supremo-ra van szükségünk, amely nem ismer tréfát, csodálatos ízekkel igyekszik elvarázsolni a fogyasztókat.

Ebben az italban kizárólag minőségi dominikai cukornádból készült, akár 15 évig is érett rumok keverékét találjuk, amelyek kivétel nélkül fehér tölgyfa hordókban pihentek a palackozás előtt, így annyira sokoldalú ízélménnyel kecsegtet, hogy nagyon jó döntés önmagában poharazgatva.

Ha az ízjegyeket szeretnénk meghatározni, a Relicario Ron Supremo nagyon finom, főleg az édes és karamellás megoldások jellemzik, méghozzá az egzotikus trópusi gyümölcsök, a finom fűszerek és egy csipetnyi bors társaságában.

Mindezt zseniális, kellemesen hosszú és fűszeres ízekre épülő lecsengés zárja, aminek köszönhetően nagyon sokáig megőrzi sajátosságait az ízlelőbimbókon. Nem véletlenül nyert bronzérmet a 2016-os Nemzetközi Rumkonferencián!

 

Don Papa Rum

 

Bár a trópusi rumok kapcsán nagyon sokan ragaszkodnak a karibi térséghez, azonban így a végéhez érve szeretnénk bebizonyítani, hogy nem csak azon a vidéken készülhetnek nagyon jó termékek az italtípushoz kapcsolódóan, hanem a világ másik felén is.

Itt van rögtön a Don Papa, ami az egyik legjobb minőséget képviselő rum a Fülöp-szigetekről, amely ugyanolyan magas minőséget kínál, sőt ugyanolyan összhatása van, mint a karibi rumoknak, de azért természetesen mégis más egy kicsit, és éppen emiatt olyan közkedvelt.

Mivel cukornádból készül és 7 éven keresztül tölgyfahordóban érik, a karamellás, vaníliás és alapvetően édeskés jegyek sem hiányoznak belőle, de a trópusi gyümölcsösség tekintetében itt inkább a narancs dominál, ami igencsak különlegessé tudja varázsolni hatását.

Emiatt sokan kedvelik a nyári nagy melegben egy-két jégkockára töltve, de koktélokban is nagyon határozott hátteret biztosít abban az esetben, ha kellően jó minőségű összetevőket válogatunk ki mellé.