Hogy milyen koktélok készíthetők el az isteni Larios ginekből? Meglepően finomak és különlegesek, pláne akkor, ha kedveljük a gyógynövényes, fűszeres, illetve gyümölcsös ízeket kellemes frissességgel.
Ha ginfogyasztásról és ginkészítésről van szó, Spanyolország túlzás nélkül egyike a legnagyobb és legismertebb nemzeteknek.
Nem véletlenül, hiszen egy vérbeli, mondhatni klasszikus gintermékről van szó, melynek alapját a tiszta és minőségi alkohol, valamint a nagyon erőteljes borókabogyós ízesítés adja, ami mellett egy sor más fűszer, gyógynövény és gyümölcs is megtalálható.
A pontos recept titkos, ellenben az biztos, hogy nagyon sokféle citrusféle kerül bele a gyártás során.
A Larios 12 a termékcsalád egyik népszerű tagja, mely prémium minőség társaságában kínálja a kifejezetten kellemes, minden tekintetben friss aromavilágot a fogyasztók számára.
Nevét arról kapta, hogy ebben a ginben 12 különféle összetevő található, melyeket nemcsak gondosan válogattak, de mindemellett nagyon odafigyeltek arra is, hogy alkalmazásukkal erőteljes, komplex ízvilág születhessen.
Ennek megfelelően a gin a borókabogyó mellett tartalmaz narancsot, mandarint, citromot, lime-ot, grapefruitot, clementine-t, narancsvirágot, tangerine-t, szerecsendiót, Angelika gyökeret és koriandert is.
Elkészítése kapcsán ismert, hogy a négyszeres lepárlást követően, az ötödik lepárláskor adagolják hozzá a főzethez a narancsot, amivel sokkal frissebb, lényegesen mediterránabb hatást érhetnek el vele.
Így készítsünk koktélt a Larios 12 segítségével
Határozottsága miatt a Larios 12-vel egyáltalán nem nehéz jó koktélt, például egy szuper gin tonikot elkészíteni. Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy egy 2 dl-es poharat félig megtöltünk jéggel, majd hozzáöntünk legalább 5 cl Larios 12-t.
Ezt az egészet megtöltjük jó minőségű tonikkal, és narancshéjjal díszítve egy elképesztően kellemes ízű, határozottan frissítő jellegű, jó megjelenésű koktélt kapunk eredményül.
Az igazán különleges ízesített ginek kedvelőinek dedikálja Roséját a Larios, akik nem titkoltan a hölgyek szívét szerették volna elrabolni ezzel a termékkel.
A Larios Rosé ezt már a megjelenésével is messziről érzékelteti, hiszen hiába adja az alapot egy minden téren klasszikus, prémium minőségű gin, az egészet egy nagyon határozott extra eperízzel egészítették ki, ami nagyon harmonikusnak tekinthető a friss citrusos jelleggel.
Emiatt különösen azoknak ajánlott, akik szeretik az ütős, de mégis rendkívül ízletes, határozottan édes italokat, hiszen a Larios Rosé keretein belül a prémium gin borókás, erősen fűszeres jellege, valamint a gyártóra jellemző mediterrán jellegzetességek nagyon erőteljes és friss eperízzel lettek keverve.
Mindez pedig nemcsak a végeredmény ízvilágán, hanem kellemesen rózsás színén is érződik majd.
Így készítsünk koktélt a Larios Rosé segítségével
Mivel az egyik leghatározottabb ízvilággal rendelkező ginről beszélünk a Larios Rosé kapcsán, ezért talán nem meglepő, hogy egy különleges gin tonik elkészítéséhez alig kell megerőltetnünk magunkat a használatával ahhoz, hogy egyedi legyen a végeredmény.
Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Larios 12 esetén: megtölteni félig jéggel egy 2 dl-es poharat, hozzáönteni 5 cl Larios Rosé-t, majd az egészet megtölteni tonikkal. Eperszeletekkel díszítve a végeredmény kellemesen friss és üde hatást kelt.
Bár a Larios ginekre eleve jellemző egy kellemesen édeskés ízvilág, azonban ezt még tovább lehet fokozni ezzel a különleges recepttel, ami garantáltan óriási kedvence lesz az édes ízeket és a gyümölcsösséget kedvelő fogyasztóknak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Csak tegyük az összes alapanyagot egy jéggel töltött shakerbe úgy, hogy a mentalevelet előtte egy kicsit megtörjük, a citromnak csak a levét vesszük, a szőlőt és az almát pedig apró darabokra vágjuk, hogy az ízük érvényesülhessen.
Ezt követően jó alaposan rázzuk össze, majd a végeredményt szűrjük le egy zúzott jéggel teletöltött pohárba. Almaszelettel vagy mentalevéllel díszítve tökéletes társ a forró napokon.
Amennyiben a Larios ginek frissítő hatása önmagában nem elegendő, akkor itt egy különleges koktél, amivel még édesebbé, még tavasziasabbá tehetjük az ital hangulatát.
A végeredmény gyakorlatilag egy nagyon különleges gin tonik lesz, amit garantáltan soha nem feledünk majd el.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az első lépés, hogy megtöltünk jéggel egy poharat, majd apránként beleöntjük a hozzávalókat, először a gint, aztán a vermutot, a narancsot és legvégül a tonikot.