• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Közeleg a koktélszezon: íme néhány nagyszerű vodka a legjobb kevert italokhoz!

Egyre többen fedezik fel hazánkban is a koktélozás csodáját. Bár nyilvánvaló, hogy senkiből nem lesz néhány keverés után bármixer, a legismertebb és legegyszerűbb recepteket azonban bárki könnyedén el tudja készíteni egy kis gyakorlással.

A legfontosabb, hogy ehhez megfelelő alapanyag álljon a rendelkezésünkre. Ilyen például a vodka is, ami itthon önmagában nem egy kiemelkedően népszerű alkoholos ital, a belőle készült koktélokat viszont már annál jobban szeretik az emberek.

Ha szeretnél elkészíteni egy jó Bloody Maryt, egy egyszerű Vodkaszódát vagy egy Coco Hot Shotot, oldalunkon mindegyikhez találhatsz megfelelő vodka koktél receptet, de jó hír, hogy természetesen alapanyagokat is.

Hogy milyen vodkát válassz ahhoz, hogy a közelgő koktélszezonban a legfinomabb koktélok szülessenek a kezeid alatt? Az alábbiakban a belépő szinttől, a középkategórián át a legjobb vodkákig bezárólag válogattunk néhány ideális finomságot ehhez.

 

Karkov vodka

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy amennyiben egy nagyon olcsó, de még bőven elfogadható minőséget képviselő vodkát keresünk egy koktélhoz, akkor a Karkovnál jobbat ebből a szempontból aligha találhatunk majd.

Ennek az oka pedig az egyszerűségében keresendő. A Karkov vodka ugyanis tény, hogy nem a legjobb választás akkor, ha tiszta vodkát akarunk inni, hiszen kifejezetten semleges aromavilágot képvisel, de ez egy koktél esetében hihetetlenül előnyös tulajdonság.

Ezzel a jó minőségű, mégis olcsó vodkával ugyanis úgy keverhetünk nagyszerű koktélokat, hogy ebből a párlatból csak az erőteljes és tiszta jegyek maradnak meg, egy bástyaszerű alkoholos háttér, ami képes fokozni más italok aromáit.

Emiatt a Karkov vodka nagyon népszerű ital a koktélszezonban, hiszen ennél jobb ár-érték arányt képviselő, mégis kristálytiszta állagú és semleges ízvilágú párlatot aligha találunk magunknak.

 

Stalinskaya vodka

 

Szintén elérhető árat és a kimagasló minőséget képvisel a Stalinskaya vodka, amely kifejezetten karakteres hatásokkal rendelkezik, nem véletlenül kedvelik sokan azok közül, akik úgymond hozzászoktak a klasszikus orosz receptúra alapján készülő párlatokhoz.

Bár a Stalinskayát Romániában készítik, azonban elkészítéséhez az eredeti orosz receptúrát használják fel, vagyis minőségi gabona és háromlépcsős lepárlási folyamat mentén készül, tökéletes tisztaságát pedig faszenes és kókuszhéjas szűréssel érik el.

Ennek köszönhetően ez a vodka nemcsak csodálatosan tiszta jelleget képvisel, de mindemellett erős karakter is jellemzi, erőteljes hátterét édeskés, citrusos megoldások dobják fel némi fűszeresség, valamint meglepően mézes lecsengés társaságában.

A Stalinskayát már sokan keresik azért, hogy magában igyanak olcsó, de mégis jó minőségű vodkát – alapos behűtés után különösen ízletes –, azonban a többség inkább koktélháttérként tekint rá.

 

Bols Marine vodka

 

A holland Bols Marine egy nagyon izgalmas vodka lehet a nyári koktélokban, hiszen a kizárólag rozsból készült italban nagyon kivételes és egyben különleges jegyek uralkodnak, amit ráadásul exkluzív megjelenésű palackba zártak.

A Bols Marine vodka üvege ugyanis olyan, mintha egy jacht lenne, mégpedig nem véletlenül, hiszen ezt az italt állítólag a legszebb és legfényűzőbb kikötőkben tett látogatások ihlették, olyan tengeri élmények, amelyek megkövetelik az ízletes koktélokat a háttérben.

Ehhez pedig a Bols terméke tökéletes hátteret nyújt, hiszen a prémium vodkát aranyszálakon szűrik, emiatt hihetetlen tisztaságot kínál, természetes és lágy aromavilágot képviselő illatok társaságában.

Ízére a közepes testesség jellemző, méghozzá egy csipetnyi édességgel kiegészülve. Ennek és kristálytiszta jellegének köszönhetően kimagasló hátteret kínál koktélok kikeveréséhez, melyekben nagyon jól megmaradnak a rá jellemző sajátosságok.

 

Lua Moi vietnámi rizsvodka

 

Ki mondta, hogy a különleges nyári koktélokhoz csak hagyományos vodkát lehet alkalmazni? Mi biztosan nem, éppen ezért ajánljuk a kísérletező kedvűek figyelmébe a Lua Moi vietnámi rizsvodkát, ami már önmagában sem egy megszokott ital.

Nagyon sokan kedvelik tisztán, aminek az oka, hogy esetében elfelejthetjük a klasszikus vodkás jegyeket, itt egészen más élmények várnak ránk mind az íz-, mind az illatvilág tekintetében, így elég alaposan fel lehet dobni vele az unalomig ismert koktélrecepteket is.

Kristálytiszta vodka lett, ami különösen előnyös a koktélkeverés szempontjából, de érdemes figyelembe venni, hogy a 40 százalékos alkoholtartalom azért már nem hétköznapi, így ajánlott finoman bánni vele a koktélok keverésekor.

Alkalmazásakor arra számíthatunk tőle, hogy a klasszikus vodkás jegyeket nagyon erős rizses aromák, egyfajta édesség kíséri majd, így a Luai Moi vietnámi rizsvodkával különösen izgalmassá tehetők még a legunalmasabb koktélreceptek is.

 

Absolut Blue vodka

 

Az Absolut Blue egy svéd tiszta vodka, ami nem véletlenül tartozik a legjobbak közé, hiszen az ital története egészen az 1800-as évek végéig vezethető vissza, amikor egy forradalmian új lepárlási eljárás jóvoltából egy páratlanul minőségi ital született.

Ez a prémium vodka válogatott minőségű búzaszemekből készül, ennek megfelelően nagyon elragadó aromavilággal büszkélkedhet, csípős jellege ellenére kifejezetten friss és üde hatást áraszt magából, méghozzá kristálytiszta jelleg társaságában.

Erőteljes behűtését követően az Absolut Blue vodka igencsak közkedvelt ital önmagában, az egyik olyan jó minőségű párlat, amit nagyon sokan keresnek, ha egy klasszikus és tiszta vodkát szeretnének élvezni.

Természetesen ennek köszönhető, hogy ez a svéd finomság olyan népszerű a koktélkedvelők körében is, hiszen amennyiben hasonló minőségű italokkal keverjük, akkor egyenesen csodálatos koktél születhet belőle.

 

Grey Goose Original vodka

 

Nemcsak északon, hanem a minőségi alkoholos italok őshazájában, Franciaországban is nagyon jó vodkák készülnek, elegendő csak megismerkedni a Grey Goose Original nevével, amely magasabb árkategóriát képvisel, mint a lista többi szereplője, de nem véletlenül.

A minőségi búzát és a kristálytiszta forrásvizet ötvöző italt ugyanis ötszörös lepárlás eredményeképpen készítik el, és olyan kiváló tulajdonságokkal kecsegtet, hogy az évek során számos díjat bezsebelt már, sőt több helyen a világ egyik legfinomabb vodkájaként emlegetik.

Nem véletlenül, hiszen gabonavodkaként kellemesen édeskés háttér lakozik benne, méghozzá meglepően mandulás hatás társaságában, de ha tisztán fogyasztjuk a Grey Goose Original vodkát, akkor a lecsengés tekintetében is kimagasló hatás várható tőle, méghozzá kellő intenzitással kiegészülve.

Különösen előnyös tulajdonságokkal kecsegtet behűtött állapotban, esetleg jéggel szervírozva, de egy prémium minőségű koktél kikeverésekor is a legjobb alapanyagok közé sorolható, hiszen soha nem veszik el az italban, éppen ellenkezőleg, inkább kiegészíti azt néhány sajátos tulajdonságával.