• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Jagermeister koktélok: 5+1 kihagyhatatlan recept a különleges ízek kedvelőinek

A Jagermesitert mindenki ismeri, hiszen az egyik legjobb keserűlikőrök közé sorolható a piacon. Egy vérbeli német finomság, amelynek elkészítéséhez 56 különféle gyógy- és fűszernövényt alkalmaznak, így különösen egyedi, erőteljes ízvilág jellemzi.

Bár a likőröket nagyon gyakran használják koktélokban, a Jagermeister kapcsán valamiért inkább a tisztán történő fogyasztás terjedt el az emberek között, aminek a háttere szintén a csodálatosan komplex és eredeti aromavilágában keresendő.

 

Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy nincsenek olyan koktélok, amelyek a Jagermeister elragadó megoldásaira épülnek fel. Éppen ellenkezőleg, nagyszerűen keverhető rummal, komplexitásának köszönhetően pedig már kis mennyiségben érezhető egy italban.

 

Ha te is kipróbálnád, hogy milyen egy jó Jagermeister koktél, az alábbiakban összegyűjtöttünk hozzá 5+1 nagyszerű receptet, amelyek az év bármelyik időszakában kellemes frissítőként vagy lazítóként szolgálhatnak.

 

Ha szükséged van megfelelő alapanyagokra ezekhez a koktélokhoz: Jagermeister vásárlás.

 

Rumos-gyömbéres Jagermeister koktél

 

Mint azt fentebb is említettük már, a Jagermeister nagyszerűen ötvözhető a rummal. A kettő együtt egyenesen csodálatos keveréket alkot, a különféle aromahatások kitűnően kiegészítik egymást, miközben a gyömbér, sőt a mandula és a citromos jelleg is bátran bekeverhető hozzá.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

A rumos-gyömbéres Jagermeister koktél elkészítése egyáltalán nem nehéz feladat. Nincs szükség hozzá másra, csak egy shakerre, amelybe egymás után beleöntjük az összes hozzávalót, jól összerázzuk őket, majd ki is tölthetjük.

 

Ehhez alkalmazzunk Collins poharat az ízléses szervírozás érdekében, amit előtte töltsünk meg zúzott jéggel, hiszen így kapunk kellően frissítő hatást. Ízlés szerint a koktélra díszítésként és extra aromaként valamilyen bittert is tehetünk, de anélkül egyaránt isteni a végeredmény.

 

Fehér rumos-ananászos Jagermeister koktél

 

Bár alapvetően egy európai ízvilággal rendelkező likőr, a Jagermeister meglepően jól harmonizál a trópusi ízekkel, így bátran kísérletezhetünk vele ilyen irányokban is, ha eltaláljuk a megfelelő mértéket, akkor egy felejthetetlen aromavilágot képviselő eredmény születhet.

 

Hozzávalók:

 

  • 3cl Jagermeister
  • 4 cl fehér rum (például Havana Club)
  • 1,5 cl lime vagy citromlé
  • 1,5 cl ananászlé
  • 0,75 cl fahéjas szirup (például Monin Fahéj Szirup)

 

Elkészítés:

 

Ennek a Jagermeister koktélnak az elkészítése sem túl bonyolult, hiszen nincs más teendőnk, mint az összetevőket egy shakerbe tölteni, majd jó alaposan összerázni. Nem szükséges zúzott jégre tölteni, elegendő mindössze egy-két jégkockára önteni a megfelelő összhatás érdekében.

 

Érdemes egyszerűbb pohárban szervírozni, és bátran díszíteni például lime héjából készült rózsával vagy koktélcseresznyével, hogy érezhető legyen a benne lakozó karibi jelleg, még ha ez egy Jagermeister alapú ital esetén meglepőnek is tűnhet.

 

Kólás Jagermeister koktél

 

A Jagermeisterről sokaknak a kóla jut eszébe – vélhetően a fekete árnyalat miatt. Akárhogyan is, ez a nagyszerű gyógynövényes likőr egyenesen csodálatos összhatást kelt kólával elkeverve, különösen akkor, ha ismerjük még a recept többi izgalmas összetevőjét.

 

Hozzávalók:

 

  • 5 cl Jagermeister (ízlés szerint elfelezhető valamilyen amaróval, 2,5 cl – 2,5 cl arányban)
  • 2,5 cl amaretto (például Amaretto Royal Conti)
  • ízlés szerinti mennyiségű kóla

 

Elkészítés:

 

A kevés összetevő miatt a kólás Jagermeister koktél elkészítése talán még egyszerűbb, mint a fentiekben bemutatott kevert italok. Annyiból más ez a recept, hogy itt a három összetevőt zúzott jéggel együtt töltjük shakerbe, és ott alaposan összerázzuk, de vigyázzunk a kóla szénsavas jellegével.

 

Amennyiben szeretnénk némi szénsavat is az italba, akkor érdemes a kólát a kitöltés után alkalmazni. A nyitott Collins pohárba töltve a kóla megfelelően elkeverhető a többi összetevővel, de mégsem kell lemondanunk a szénsavas jellegről.

 

Aperolos Jagermeister koktél

 

Az Aperolt sokan kedvelik önmagában, de rengetegen szeretik koktélba zárva, hiszen az egyik legjellemzőbb olasz keserűlikőr, amely nagyon sok más társával együtt tökéletes elegyet alkot. Ilyen például a Jagermeister is, amivel kirobbanóan gyógynövényes és fűszeres hatásokat érhetünk el egy koktélban.

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

Az Aperol-alapú Jagermeister koktél elkészítését egyszerű keverő pohárban kell végezni. Töltsük az összetevőket egy ilyen speciális pohárba, adjunk hozzá annyi jeget, ami éppen elfedi az italt, majd bárkanállal alaposan keverjük össze az egészet.

 

Ezzel el is készül az ital, amit egy régi stílusú pohárba töltünk. Nem lesz nagy adag, de annál látványosabb. Bátran díszítsük narancs peellel és jégkockával, frissítő jellege igencsak hangsúlyos lesz.

 

Gyökér sörös Jagermeister koktél

 

Amint az már a fentiekből is kiderülhetett, a Jagermeisternek különösen jól áll, ha más gyógy- és fűszernövényes italokkal keveredik. Emiatt nagyszerű választás gyökér sörrel keverve, némi kis extra csalafintasággal kiegészülve, különösen azok számára, akik szó szerint rajonganak a gyógynövényes aromákért.

 

Hozzávalók:

 

  • 6 cl Jagermeister (ha erősebbre kevernénk, még adhatunk hozzá más gyógynövényes likőrt is extraként)
  • 12 cl gyökér sör
  • 1 gombóc vaníliafagyi

 

Elkészítés:

 

Csak vegyünk egy egyszerű, régi stílusú koktélos poharat, majd töltsük bele a Jagermeistert és a gyökér sört. Alaposan keverjük el úgy, hogy azért vigyázzunk a sörben lévő szénsav megmaradására, mert egy kis extrát adhat hozzá a koktél ízvilágához.

 

Amennyiben elkészültünk vele, tegyünk egy gombóc vaníliafagyit a koktél tetejére, és amennyiben feldobnánk egy kicsit, bátran locsoljuk meg egy kis narancs olajjal, esetleg gyengébb narancslikőrrel, az összhatás így biztosan nem marad el.

 

Kókuszos Jagermeister koktél

 

Amint az fentebb már többször is kiderülhetett, a Jagermeisternek nagyszerűen állnak a trópusi jegyek. Amennyiben szeretnéd megkóstolni az egyik talán leginkább karibi hangulatot árasztó koktélt, ami erre a német gyógynövényes keserűlikőrre épül, akkor a következő recept elkészítése különösen ajánlott.

 

Hozzávalók:

 

  • 3 cl Jagermeister
  • 3 cl fehér rum (például Captain Morgan)
  • ízlés szerint kókusz szirup vagy kókusz likőr (például Wenneker Coconut)
  • 3 cl ananászlé

 

Elkészítés:

 

A kókuszos Jagermeister koktél elkészítése sem túl bonyolult. Nincs szükség hozzá másra, csak az összetevők kimérésére, valamint összeöntésére egy shakerben, ahol jó alaposan összerázunk mindent.

 

Ezt követően az egészet Collins pohárba, esetleg egyszerűbb martinis pohárba töltjük, hozzáadunk egy jégkockát, és ízlésesen díszítjük, méghozzá a karibi jelleget erősítve egy csinos ananász szelettel.