• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

Hűsítő gin koktélok a nyárra (receptekkel)

A gin kétségtelenül az egyik legkedveltebb koktélital a nyári időszakban, hiszen annyira könnyed és frissítő finomságok készíthetők a segítségével, és olyan sokoldalúan keverhető más párlatokkal, hogy az egyenesen varázslatos élményt kínál.

Bár a gineket sokan csak a borókás jegyzetekkel azonosítják, valójában azonban ma már nem csak a klasszikus London Dry Ginek közül válogathatunk magunknak. Az italtípusból ugyanis számos ízvilág elérhető és kellemes fűszerezettség jellemzi, ami különösen kellemes hátteret adhat a nyári forróságban.

 

Te is kedveled a gin koktélokat, illetve szívesen kipróbálnál néhány nagyszerű receptet? Akkor itt a remek alkalom, hiszen a Vitexim minőségi gin kínálata segítségével összegyűjtöttünk néhány nagyszerű koktél receptet, amit bárki elkészíthet otthon.

 

Fontos, hogy az alábbiakban nem a nagynevű gin koktélokra koncentráltunk, sokkal inkább a gyümölcsösebb, frissítő hatású nyárias megoldásokra, amelyek valóban segíthetnek könnyebben elviselni a meleget, illetve megkoronázzák a legjobb partikat.

 

Dinnyés gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

  • 200 ml tiszta gin (például Ginbery's Gin)
  • ízlés szerint dinnyelikőr (például BVland Melon)
  • 800 ml limonádé
  • görögdinnye kockák
  • mentalevél

 

Elkészítés:

 

A dinnyés gin koktél elkészítése rendkívül egyszerű. Tudni kell róla, hogy a limonádé helyett használhatunk valamilyen citromos gint is hozzá 2-300 ml erejéig, a maradékot pedig hideg szódavízzel felöntve egy még különlegesebb, még ütősebb hatást érhetünk el.

 

Ha maradunk az eredeti receptúránál, akkor nincs más teendőnk, minthogy a gint és a likőrt összekeverjük, majd az egészet felöntjük limonádéval. A dinnyelikőr mennyiségét annak fényében szabályozzuk, hogy mennyire szeretjük a gyümölcs ízét.

 

Alapos keverés után poharakba töltjük, majd dinnyekockákkal és mentalevelekkel díszítjük, de közvetlenül a fogyasztás előtt egy jégkocka is dobható bele.

 

Epres gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

 

Elkészítés:

 

Egy kirobbanóan gyümölcsös, vérbeli nyárias ízvilágú epres gin likőrt keresünk? Akkor ne is kutassunk tovább, hiszen itt a legjobb recept. Csak keverjük össze a gint a kétféle vermuttal, az egészhez adjunk hozzá ízlés szerint extra eperaromát likőrrel vagy sziruppal és majdnem kész is.

 

A koktél pikantériája, hogy ezt a keveréket feldobjuk frissen darált eperrel vagy készen vásárolható eperpürével, majd egy shakerben alaposan összerázzuk jéggel és martinis pohárba kitöltve, eperszelettel díszítve olyan hatást kelt, mint a legmenőbb karibi koktélok.

 

Hasznos tipp: ha nem találunk epres gint, bátran használjunk valamilyen tiszta változatot, és hozzá több eperlikőrt.

 

Bodzás gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

  • 50 ml Balaton gin
  • ízlés szerint bodzalikőr, szirup vagy szörp (például Germain bodzalikőr)
  • 25 ml citromlé
  • 15 ml málnaszörp
  • friss málna a díszítéshez
  • ízlés szerint tonik

 

Elkészítés:

 

Talán az egyik legnyáriasabb és legmagyarosabb gin koktél receptről van szó, amihez azért ajánlottuk a Balaton gint, mert a világon talán az egyetlen ital, amelyben ott lapul a bodzás háttér. A koktél természetesen tiszta ginnel is elkészíthető, de ilyenkor likőrrel, sziruppal vagy szörppel kell pótolni a bodzás aromákat.

 

A koktél elkészítésének első lépése, hogy a gint és a többi folyékony összetevőt a tonik kivételével összekeverjük. Ha megvan a tökéletes arány, csak akkor hígítjuk fel tonikkal, majd jégre töltjük, és friss málnával díszítjük.

 

Bár egy tanult bártender talán soha nem folyamodna ilyesmihez, de házi praktikaként azért elmondjuk, hogy ha nincs otthon más, a házi bodza szörp legalább olyan nagyszerű frissítő lehet egy ilyen koktélban.

 

Áfonyás gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

  • 1,2 dl tiszta gin (például Perigan's Dry Gin)
  • 4 cl áfonyalikőr vagy áfonyaszirup
  • 4 cl citromlé
  • 1 db tojásfehérje vagy ízlés szerint 5-6 cl tej
  • bazsalikomlevél, citrom, mentalevél

 

Elkészítés:

 

Az áfonyás gin koktél egy kicsit összetettebb receptúra szerint készül, de érdemes nekiállni, mert az egyik legkedveltebb frissítő válhat belőle. Az első lépés, hogy a gint, az áfonyaszirupot vagy likőrt, a citromlevet, a bazsalikom levelét és a tojásfehérjét vagy a friss tejet egy shakerbe tesszük.

 

Ekkor a jeget még ne adjuk hozzá, csak magukban rázzuk össze az alapanyagokat, ami nagyon fontos momentum. Rázzuk legalább 30 másodpercig, hogy jól összekeveredjenek az ízek, majd ezt követően adagoljuk hozzá a jeget, amivel együtt újabb 20-30 másodpercig rázzuk.

 

A szervírozás előtt a koktélospoharakat hűtsük le, majd betöltéskor szűrjük le a koktélt, és díszítsük a végeredményt citromkarikával, illetve mentalevéllel.

 

Kókuszos gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

  • 50 ml gin (például Wembley London Dry Gin)
  • 50 ml kókusztej
  • 20 ml citromlé
  • 20 ml kókuszlikőr vagy kókuszos szirup
  • ízlés szerint tonik
  • lime

 

Elkészítés:

 

A kókuszos gin koktél kétségtelenül az egyik legjobb trópusi hatással rendelkező finomság, amely azonnal elvarázsol minket a karibi partokra, távoli tájakra, hogy a kókusz ellenállhatatlan ízvilágával egy olyan élményt adjon, ami sokak számára a nyár kötelező kelléke.

 

Elkészítése pedig rémesen egyszerű. Nincs más teendőnk, mint a gint, a kókusztejet, a citromlevet, valamint a kókuszos szirupot, illetve likőrt a megadott mennyiségek szerint kiporciózzuk és egy shakerbe öntjük, majd ott nagyon alaposan összerázzuk.

 

Az így kapott elegyet egy előzetesen lehűtött pohárba töltjük, majd ízlés szerint felhígítjuk tonikkal – valaki több, valaki kevesebb tonikkal szereti –, végül pedig jégre töltjük és lime szelettel díszítjük.

 

Rosé gin koktél recept

 

Hozzávalók:

 

  • 90-100 ml rosé pezsgő (például Chenet Rosé Dry)
  • 50 ml rosé gin (például Ginbery's Gin Rosé)
  • 20 ml bodzaszirup vagy bodzalikőr, esetleg bodzaszörp
  • 20 ml citromlé
  • friss eper

 

Elkészítés:

 

A rosé sokak számára jelenti a nagybetűs frissítőt a nyári időszakban, és nagyszerű hír, hogy ma már rosé ginek közül is válogathatunk, ha ilyen típusú koktélt fogyasztanánk, sőt hoztunk egy nagyszerű receptet, amiben a rosé gint egy csodálatos rosé pezsgővel ötvözhetjük.

 

Mivel a rosé egy nagyon egyedülálló műfaj az italok világában, ezért céltudatosan ajánlottunk jó minőségű termékeket, így például francia pezsgőt és magas kvalitású pink gint, amelyek a koktél fő összetevői, és először nincs más dolgunk velük, minthogy betesszük őket egy shakerbe, némi jég társaságában.

 

Az elegyet addig kell rázni, amíg a jég össze nem törik, és amíg a pezsgő szénsavtartalma nem mérséklődik minimálisra. Ezt követően ízesítsük bodzával és citromlével, majd végül pohárba tölthetjük és eperszeletekkel díszíthetjük. Ennél jobb frissítőt keresve se találhatnánk a nyári időszakra!