• 25 000 Ft felett ingyenes kiszállítás
  • Széles választék
  • Hetente megújuló akciók
  • Diszdobozos termékek

A Tatratea, mint koktélital

A Tatra Tea kapcsán sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyire ízletes koktélok készíthetők belőle. Ennek az oka leginkább az, hogy egy minden tekintetben unikális, kellemesen eredeti ízvilágot képviselő likőrről beszélünk.

Rengetegen el sem tudnák képzelni, hogy a változatos ízekre épülő Tatra Teát más ízekkel keverik, holott még maga a gyártó is tesz ajánlatot erre hivatalos honlapján, ahol több koktélrecept közül válogathatnak az ital rajongói.

 

Merthogy a Tatra Tea koktélként is nagyszerűen megállja a helyét, hiába született a Magas-Tátra hegyei között és szolgálta eredetileg azt a célt, hogy felmelegítse az embereket, a növényi- és gyümölcskivonatokból készült ital mára a koktélkedvelők körében is nagy népszerűségnek örvend.

 

Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatunk néhány olyan nagyszerű koktélreceptet, amelyek segítenek megismerni ennek az italnak egy egészen új arcát.

 

Ha szeretnél alapanyagot vásárolni hozzá: Tatratea rendelés.

 

Wolfpack (Tatra Tea 52) koktél recept

 

Kétségtelenül az egyik legegyszerűbb, de mégis legkedveltebb Tatra Tea koktélnak tekinthető a Wolfpack fantázianevet képviselő ital, amelynek az alapját az 52 százalékos eredeti Tatra Tea, némi meleg fekete tea és a szlovákok kólája, a Kofola keveréke biztosít.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 cl Tatra Tea 52 Original
  • Kofola (ha nincs, más kólával is helyettesíthetjük)
  • 2 cl meleg fekete tea, mézzel ízesítve
  • egy fél citrom frissen facsart leve

 

Elkészítés:

 

A Wolfpack Tatra Tea koktél érdekessége, hogy a meleg koktélok közé sorolható, ami egy kis múltidéző hatást képes adni az italnak, amit eredetileg forrón, valóban teaként fogyasztottak a Magas-Tátra hegyeiben.

 

Az első lépés, hogy elkészítjük a fekete teát, majd forrón ízesítjük mézzel és a frissen facsart citromlével. Ezt elegyítjük eredeti Tatra Teával, illetve ízlés szerint Kofolával. Az italt mézeskaláccsal vagy sült pillecukorral szervírozhatjuk, de olyan gyorsan elfogy, hogy lehet nem is marad időnk a díszítésre.

 

Rosery (Tatra Tea 42) koktél recept

 

Az őszibarackos Tatra Tea már önmagában is nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, azonban a Rosery koktélban lehetőségünk nyílik megismerni vadonatúj arcát, egy egészen kellemes, frissítő hatását. Lássuk az összetevők listáját.

 

Hozzávalók:

 

  • 5 cl Tatra Tea Őszibarack 42
  • 4 cl aloe verás üdítő
  • 3 csepp rózsavíz vagy rózsaszirmok
  • 1,5 cl cukorszirup
  • szódavíz
  • frissen facsart lime-lé

 

Elkészítés:

 

A sok összetevő ellenére a Rosery koktél egyszerűen elkészíthető. Ehhez nincs más teendőnk, mint kiönteni egy pohárba az őszibarackos Tatra Terát, hozzáadni a cukorszirupot és a rózsavizet – vagy egyszerűen elkeverni benne a szárított rózsaszirmokat –, és végül a lime levét, illetve az aloe vera levet.

 

Ajánlott ezt a keveréket egy kevéske szódavízzel felönteni csak éppen annyira, hogy az egész felhíguljon és összekeveredjen. A végeredményt töltsük egy magasfalú pohárba és máris fogyaszthatjuk is.

 

Nincs otthon cukorszirup? Nagyon könnyen készíthetünk! Nagyjából 50 cl cukorszirup elkészítéséhez nem kell mást tenni, csak 350 gramm fehér cukrot és 20 cl friss vizet a turmixgépbe tenni, majd nagyjából 15 másodpercre bekapcsolni.

 

Treasure (Tatra Tea 37) koktél recept

 

A Treasure koktél alapját a 37 százalékos, hibiszkuszos ízesítésű Tatra Tea adja. Sokan fogyasztják nyári frissítőként, de valójában az év minden időszakában ideális választás lehet, sőt mexikói ételek mellé is nagyon jó hátteret nyújt.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 cl Tatra Tea Hibiszkusz 37
  • 4 cl grapefruitlé
  • egy fél lime frissen facsart leve
  • ízlés szerint agavé szirup és chili
  • szódavíz
  • jégkockák

 

Elkészítés:

 

Miután kifacsartuk és összeöntöttük a gyümölcsök levét, adjuk hozzá a Tatra Teához, és ízlés szerint dobjuk fel egy kis szárított chilivel, illetve agavésziruppal. Ha ezek nincsenek otthon, egy csipetnyi hazai csípős paprika és némi tequila is megteszi.

 

Ha kész az alaplé, nincs más teendőnk, mint az egészet feltölteni szódavízzel – érdemes a csípősség miatt jól hígítani –, majd végül az egész Tatra Tea koktélt egy jégkockával hűteni.

 

Forest Glade (Tatra Tea 27) koktél recept

 

Egy nagyszerű frissítőt keresünk, amelyben ott a Tatra Tea csodálatos gyógynövényes jellegzetessége, valamint aróniával és fekete berkenyével színesített hatása? Akkor a Forest Glade Tatra Tea koktél biztosan nem okoz majd csalódást.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 cl Tatratea 27
  • 3 cl áfonyalé
  • 2 cl csipkebogyó tea
  • 2 cl hársfa tea
  • egy fél lime frissen facsart leve
  • szódavíz
  • édesítőszer

 

Elkészítés:

 

A koktél elkészítésének első lépése, hogy elkészítjük a csipkebogyó és a hársa teákat, amelyeket utána külön-külön is megihatunk, hiszen nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre.

 

Miután elkészültek, mérjük ki a kívánt mennyiséget, keverjük össze, majd ízesítsük közel olyan mértékben, mintha szirupot készítenénk. Ehhez használhatunk hagyományos cukrot, de akár édesítőszereket is.

 

Ehhez hozzáadhatjuk a Tatra Teát, az áfonyalét, valamint a frissen facsart lime levét, és alapos elkeverés után hígíthatjuk is szódavízzel a kívánt mennyiségben. Sokan éppen csak egy keveset raknak belőle, hogy sokkal intenzívebb ízhatást lehessen elérni.

 

Sunrays (Tatra Tea 22) koktél recept

 

A kókuszos Tatra Tea már önmagában is nagyszerű frissítő az év minden időszakában, de most bemutatunk egy olyan koktél receptet, amit néhány extra dologgal feldobva hihetetlenül ízletes, minden tekintetben trópusi hatást érhetünk el – és mindehhez csak további gyümölcsaromákat adagolunk hozzá.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 cl Tatra Tea Kókusz 22
  • jégkocka sablonban lefagyasztott ananászlé
  • 150 ml szőlőlé
  • egy fél lime frissen facsart leve

 

Elkészítés:

 

Ennek a Tatra Tea koktélnak az elkészítése egy kicsit több időt vesz igénybe, mert elengedhetetlen, hogy fagyasztott ananászlevet használjunk hozzá, amit néhány órával előbb már be kell tennünk a fagyasztóba.

 

Nagyon fontos, mert ezzel kell kezdenünk az elkészítést: egy koktélpoharat megpakolunk fagyott ananászlé kockákkal, majd végigcsorgatjuk rajtuk a friss lime levet. Az egészhez hozzáadjuk a Tatra Teát, majd végül szőlőlével töltjük fel a poharat.

 

Fontos, hogy a koktélnak alapvetően szénsavasnak kell lennie, így bátran lehet használni szódavízben feloldott szőlőszörpöt vagy szőlőszirupot, esetleg a hagyományos szőlőlét keverjük el 1:3 arányban szódavízzel. A végeredmény ellenállhatatlan lesz!